Aurinkokuntatapaaminen 30.2.-1.2.2009

Ursan aurinko- ja kuu-planeetat-komeetat- jaostojen yhteinen tapaaminen järjestettiin Ursan Tähtikallion havaintokeskuksessa Artjärvellä 30.2.-1.2.2009.

Lauantain kuulimme esitelmiä seuraavista aiheista: komeettojen kirkkauskäyttäytyminen (Veikko Mäkelä), auringon suuret minimit (Jyri Lehtinen) ja maiseman valaistus auringonpimennyksen aikana (Lauri Kangas). Tämän lisäksi Antti Kuosmanen kertoi komeettojen CCD- kuvauksesta. Lisäksi lauantain ohjelmaan kuuluivat aurinkojaoston kokous ja tietysti sauna 🙂

Sunnuntai ohjelmassa oli vielä kuu-planeetat- ja komeetat- jaoston havaintokatsaus, joka koostui pääasiassa kauden 2007-2008 komeettahavainnoista. Toki mukana oli myös havaintoja suuremmista aurinkokunnan kappaleista.

Viikonlopun aikana vallitsi kaunis, talvinen pakkassää. Taivas oli selkeä molempina öinä, ja näinollen havaintoja olisi voitu tehdä. Kuitenkin allekirjoittanut oli lähtenyt matkaan hieman turhan pessimistisenä (ajatellen: kuitenkin on pilvistä) ja tämän vuoksi varustautuminen oli kovin puutteellista. Tämän vuoksi tyydyin vain ihailemaan tähtitaivasta evoluution tuottamien havaintovälineiden avulla ilman optis-teknillisiä lisälaitteita!

Tapaamisessa oli osalistujia hieman viimevuotista vähemmän, mutta tunnelma oli kuitenkin oikein rento ja leppoisa. Kiitoksia kaikille paikalla olleille onnistuneesta tapaamisesta!

Talvinen Tähtikallio – “Pohjolan Mauna Kea”

Tähtikallion monsteri – Euroopan suurin harrastajateleskooppi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s