DS-havaintosessio #5/08-09

Kauden viides ja kevätpuoliskon ensimmäinen havaintosessio sujui kylmissä merkeissä. Pakkasta havaintosession aikana oli kymmenisen astetta. Onneksi sää oli selkeä ja tyyni, joten kylmyys tai pilvet eivät aiheuttanut pahempia ongelmia.

Alkuillasta ajattelin lähteä etsimään Härän tähdistössä liihttelevaa Kushida- komeettaa. Ajattelin etsiä jonkin vaihtoehtoisen havaintopaika, jottei tarvitsisi aina ajaa Paraisille asti. Ajelin ympäri Kaarinaa, kunnes löysin yhden mukiinmenevän havaintopaikan. Yritin etsiä komeettaa, mutta en löytänyt sitä. Se oli kai liian himmeä, tai sitten taivaalla lipuvat yläpilvet ja jo puolikasta lähestyvä kuu häiritsivät liikaa. Lisäksi havaintopaikan löytämistä vaikeutti sakea sumu, joka tuntui peittävän koko Kaarinan ja puolet Turusta.

Lähdin kuitenkin vakihavaintopaikalleni Paraisille, jossa kaikeksi onneksi ei ollut sumua. Ajois havaintopaikallani olevan motocross- ratana toimivan montun pohjalle, jonne pystytin tykkini. Yön aikana tuli havaittua Ajomiehen avonaisia joukkoja (M 36 ja M 38) sekä Kravussa sijaitsevaa avonaista joukkoa nimeltä M 67. Joskus kolmen maissa lähdin ajelemaan takaisin Turkuun, ja vasta silloin sumulautta alkoi lähestyä vakipakkaani lipuen tuolloin motocross- montun reunamilla.

Lyhyesti:

Havaintoaika: 1.-2.2.2009
Havaintopaikka: Parainen
Havaitut kohteet: Messier 36, Messier 38 ja Messier 67
Sää: Selkeää, tyyntä, -10 C

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s